Чим наші зерновози кращі за інші?

Компанія «Egritech» займається виготовленням сільськогосподарської техніки, та, зокрема, зерновозів, уже багато років. Спочатку це були величезні зерновози – «вбивці доріг» Але потім в Компанії прийняли рішення, що зерновози мають повістю відповідати чинному законодавству України в області збереження автошляхів та безпечності експлуатації.

Зокрема, зерновоз мав бути виготовлений так, щоб його  загальна маса з вантажем не перевищувала 40 800 кг. Навантаження на передню вісь було не більшим, ніж 9 т, на інші осі по 8т. Таким чином ми досягли визначення необхідної кількості осей і відобразили це в технічному завданні.

Для машини тягача було обране шасі з колісною формулою 6*4, як найбільш оптимальне для використання аграріями в полях і перевезення зернових на зберігання.

Наступним етапом стала розробка обсягу кузова – він мав бути обраний так, щоб зерновоз підходив для транспортування різних видів культур, таких як :

  • соняшник

  • кукурудза

  • пшениця

  • ячмінь

  • соя

І при цьому забезпечував дотримання норми ваги для перевезень по дорогах України.

Odoo CMS - это большая картина

Щоб вирахувати цей найбільш оптимальний показник, конструкторським відділом Компанії був проведений аналіз питомої ваги різних культур, які зазвичай вирощуються аграріями. Адже зерновоз має ефективно перевозити врожай, заощаджувати час і кошти, і при цьому не руйнувати автошляхи.

За результатами дослідження, ми визначили, що обсяг кузова автомобіля тягача не повинен перевищувати 22 м³, а причепа 24 м³. Це дасть змогу транспортувати по 14 т, як в кузові тягача, так і в кузові причепа. Отже, загальна вага зерна, яку може транспортувати зерновоз «Egritech» складає 28 т. Отож, споряджена маса зерновозу не повинна перевищувати 12 Вага причепу «Egritech», що виготовляється на потужностях підприємства складає 5,5 т. 

Виходячи з цих цифр, ми почали пошуки шасі автомобіля-тягача, яке повністю б задовольняло заявлені вимоги. На сьогодні за співвідношенням ціна-якість, вага, колісна формула таким автомобілем є МАЗ, оскільки інші шасі дещо важчі.

Одним з сегментів дослідження були також естетичні показники привабливості продукції. Тому ми обрали унікальний колір «Ocean blue» і визначили максимально гармонійну висоту поєднання автомобіля і причепу. Одночасно з опрацюванням технічних характеристик, ми провели опитування серед користувачів зерновозів з метою визначення оптимального методу вивантаження зерна. Найбільш актуальним для розвантаження зерна стало вивантаження назад і справа. Тому більшість наших зерновозів обладнані саме таким чином.

Odoo CMS - это большая картина

Однако под заказ может быть выполнен любой другой вариант открытия кузова, в том числе и гидравлический, что позволяет выгружаться в обе стороны.

Після  детального вивчення всіх можливих варіантів, була розроблена конструкторсько-технічна документація та виготовлений дослідний зразок зерновозу-автопотягу, який пройшов всі необхідні випробування та був акредитований в Україні.

З 2018 року виробництво зерновозів в компанії «Еgritech» було повністю автоматизовано. Ми повністю змінили технологічний процес виготовлення, відійшовши від ручної праці зварювальників, різальників та згинальників металу, перейшовши на сучасне обладнання з числовим програмним керуванням:

  • роботизований зварювальний комплекс Fanuk

  • вертикально-фрезерувальний центр Victor

  • горизонтально-фрезерувальний центр Doosan

  • машини плазмової різки Eckert, в тому числі з 3D головкою

  • гідравлічні згинальні машини

  • дробеметна рольгангова установка Sciteex

  • сучасні сушильно-фарбувальні камери

Зерновози торгової марки «Egritech», які виготовляються на потужностях заводу ТОВ «ПК «Пожмашина»,  на сьогодні мають раму, кузови та фурнітуру власного виробництва. Давальницькою сировиною є шасі, а також осі та гідравлічні гальмівні системи, які в Україні не виготовляються.

Завдяки сучасним технологічним процесам наші зерновози швидко завоювали ринок. Вони мають менший обсяг кузову, в порівнянні з конкурентами. Однак їхній об’єм використовується повністю, що значно підвищує ефективність та економічність нашої техніки. А також дозволяє транспортувати врожаї без порушення законодавства та руйнування шляхів.

Якщо зерновози інших виробників завантажувати так, щоб вони не перевищували, визначену масу у  40 800 кг, то обсяг кузова буде заповнений лише на половину. Якщо ж завантажити його повністю, вони стануть «вбивцями» нових автошляхів.


Розуміючи свою соціальну відповідальність, ми не плануємо збільшувати обсяг кузову наших зерновозів.

Однак продовжуємо удосконалювати свою продукцію, проводячи маркетингові дослідження, спілкуючись з аграріями та користувачами нашої техніки.

Купити зерновоз можливо на нашому сайті.

Odoo CMS - это большая картина